Začína sa sezóna husacích hodov v Slovenskom Grobe

Slovensko sa môže doslova v celosvetovom meradle popýšiť jedinečným gurmánskym pokladom. Je ním vyše 100 – ročná, dodnes zachovaná tradícia pečenia husí, ktorou je charakteristická západoslovenská obec Slovenský Grob. Najhlasnejšie sa o nej rozpráva predovšetkým na jeseň. Práve vtedy sa totižto oficiálne začína sviatok všetkých milovníkov husaciny – sezóna husacích hodov.

1004670_10151780821072527_750364786_n


Tento rok už po 15krát oficiálne odštartuje deň otvorených dverí v Chorvátskom Grobe. Ak patríte medzi milovníkov dobrého jedla určite by ste tu 29. augusta nemali chýbať. Špeciality spod Malých Karpát uspokoja aj tie najnáročnejšie chuťové poháriky. Grobský dvor, Gurmánsky Grob, Husacina Plus Penzión, Husacina u Zápražných, Penzión & Restaurant Karolína, Pivnica u Zlatej Husi, Husacina u Jakuba a Zelený dvor – tak znejú názvy reštaurácií, ktoré tvoria Cech husacinárov Chorvátskty Grob.  Husacinárska tradícia  sa v nich dedí z generáciu na generáciu a práve preto v týchto vychýrených kuchyniach najlepšie chutí husacie mäso a špeciality, ktoré k nemu patria. Najesť sa tu môžete dosýta za symbolickú cenu 7, – Euro. Jedinou podmienkou je zakúpenie vstupenky v hodnote 2,- Eur v ktorejkoľvek spomínaných reštaurácií Cechu.  Tieto gurmánske hody si za žiadnych okolností nenechajte ujsť.

Viac info na http://www.cechhusacinarov.sk


Napíšte komentár